Gelukkig Nieuwjaar en

28-12-2014 09:59

Gelukkig Nieuwjaar en een goede …

De laatste bubbels stegen naar boven. Er was geen tijd niet meer om het glas te ledigen voor het jaareinde.
De tijd vliegt snel. Het avondmaal op een bedje van zoutjes en afgewerkt met zoet gebak weegt nog zwaar op de maag. Zeer kundig doorgespoeld met een mix van alcohol. We leven toch maar één keer. Niet waar?
Al een tijdje zijn er vreugdekreten te horen en wordt er te vroeg vuurwerk afgestoken. Geduld is een mooie deugd.

De laatste seconden van het huidig jaar sterven af. 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,…. Gelukkig Nieuwjaar!
We vallen iedereen om de nek. Er wordt gekust, omhelsd, en veel goeds toegewenst. Spijtig dat we steeds wachten op een nieuw jaar om dit (spontaan) te doen. Vooral wordt er “een goede gezondheid “ toegewenst. Het lijkt een evidentie om dit te wensen. Bijna zo nodig als het ademhalen. Een “gewoonte” mantra die plots door iedereen vreugdevol herhaald wordt. 

Een goede gezondheid.
Misschien was dit het geschenk dat net niet onder de kerstboom heeft gelegen. En je net zo nodig had. Vele foute geschenken verpakt in schreeuwerig papier. Onnodige dingen die volgende week al op weg zijn naar één of andere lade. Of toestellen waar we zogezegd niet zonder kunnen leven en binnen een paar maanden meer rust dan activiteit kennen. Het snoer zal vlug opgerold worden.

Maar dat pakje waar een dosis gezondheid in zou liggen ligt er niet. Het zal er ook nooit liggen.

Maar de mooiste geschenken zijn al gegeven voor Kerstmis. Toen men spontaan een maal kwam brengen omdat je niet kon stappen.
Toen er spontaan niet gerookt werd omdat het ademhalen je zo moeilijk afging. Het onverwacht telefoontje om te vragen hoe het met je ging. Het spontaan bloemetje van je partner, als een hart onder de riem. De spontane hulp van lieve mensen. Het luisterend oor van je dokter. De glimlach van een collega. De omhelzing van je kinderen, net als het weer even moeilijk met je ging. De steun en erkenning van een groep. Onverpakte liefde met een grote strik. En vooral het geschenk aan jezelf. Je doorzettingskracht.

Misschien strompel je dit jaar uit. Moet je iets je leven lang meedragen.
Ben je getekend door pijn, zijn er ergens in of op je lichaam wonden die nog moeten helen. Is de zekerheid van je bestaan een onbeantwoordbare vraag. Toost je op de sterkte die je hebt gehad om de beproevingen te hebben doorstaan.

Weet dan …dat de mooiste geschenken niet onder de kerstboom liggen. Want ware liefde en menselijkheid laat zich niet inpakken en strikken.
Misschien worden ze je gegeven als de herinneringen van dit feest gekreukt tussen de analen van de tijd terecht zijn gekomen.
Misschien wordt er niet geshopt voor deze geschenken voor alle kerstdrukte waar de waarden van deze tijd vervangen worden door consumeren. En zo files ontstaan aan de kassa’s. Neen, deze worden geschonken, in “Mens-zijn voor elkaar”.

Ik wens het je toe. Deze geschenken niet verpakt in papier maar in Liefde. Evenredig verdeeld over het jaar.

Gelukkig Nieuwjaar en een goede …. Juist!

Terug

Contact

Trombose

06-10946101

© 2014 Trombose en wat nu?

Maak een gratis websiteWebnode